Activiteiten en Workshops

Activiteiten en workshops

Activiteiten

December

0722

Date

Unknown

Jan

xx/

xx22

Cursus Biophilic Design

Een 1-daagse veelomvattende cursus voor een introductie in biophilic design. Waarbij theorie, praktijk en ervaring/beleving met elkaar worden afgewisseld.


Dutch Mycelium Tour

1-day tour visiting THE Dutch Mycelium Experts and their work. Accompanied by a mushroom dinner and followed by an inspiring evening of lectures and discussion.


Reconnect with Nature - trip to indigenous Sapmi

Join us on this Biomimicry Ethos ‘once-in-a-lifetime experience’ trip to Sapmi, land of the Sami, Located in the North of Scandinavia, where in 8 days you will be re-learned the basics of interspecies communication. Download the *.pdf here for more information.


Heeft u interesse om kennis te maken met biomimicry, om uw kennis uit te breiden of om op nieuwe manieren naar de natuur te kijken? Op deze pagina vindt u ons actuele aanbod van activiteiten en workshops. U kunt op de titel klikken om meer te weten te komen over het evenement. Wilt u zich aanmelden? Klik dan hier.


Are you interested in getting acquainted with biomimicry, expanding your knowledge or looking at nature in new ways? On this page you will find our current range of activities and workshops. You can click on the title to learn more about the event. Would you like to register? Then click here.7 december.

Cursus Biophilic Design

Klik hier om bovenstaande afbeelding te vergroten


Klik hier voor meer gedetailleerde informatie

In deze veelomvattende (eerste) cursusdag leer je de basisbeginselen van biophilic design.Theorie

- Wat is Biophilic Design precies? 

- Hoe ontwerp je samen met de natuur en waarom zou je dat doen?

- Wat zijn de voordelen en hoe vertaal je dit naar een biophilic businesscase?(Re)Connect

Om in je ontwerpen kracht bij te kunnen zetten aan je motivatie en visie bieden we je tijdens de curusdag de tijd en ruimte om te leren een (nog) sterke(re) verbinding aan te gaan met de natuur.

En door die verbinding te ervaren waar jij staat in het grotere geheel. Dit doen we door middel van de techniek van het bosbaden.Biophilic Design in de praktijk

Tijdens de cursusdag blijven we met het leren over de theorie zo dicht mogelijk bij de praktijk. In de middag gaan we aan de slag met een biomimicry opgave waarbij de natuur in gaan. We leren om met een ander perspectief naar de natuur te kijken. 

Daaropvolgend gaan we aan de slag met een praktijk opdracht.

Het is mogelijk bij deze opdracht om verdieping te vinden in een ontwerp waar je op dit moment aan werkt. Maar het kan ook een door ons voorgestelde hypothetische opgave zijn. Hiermee ontwikkel en oefen je direct met handvaten die je in de praktijk kunt toepassen 


Docenten

Laura Vaessen

Founder van Moodo interieurontwerp, biophilic designer, ontwerper met een missie & Shinrin yoku gids. Ik wil mensen weer verbinden met hun natuurlijke omgeving. Dat doe ik binnen als interieurontwerper en buiten als Shinrin yoku gids. Door deze eeuwenoude connectie weer te herstellen en mensen het te laten ervaren bevordert dat het welzijn van het individu, zowel fysiek als mentaal. Wanneer je deze verbinding voelt kun je niet anders dan goed voor je omgeving zorgen en milieuvriendelijkere keuzes maken. Een stap in de richting van een positieve toekomst van de aarde.


Ilse Van Rosmalen

Ilse van Rosmalen is founder van Studio IR een multidisciplinair bureau dat zich bezighoudt met architectuur, interieur en design. Het bureau is in 2011 opgericht door ir. Ilse van Rosmalen, met de gedachte haar eens ontstane hartstocht in de praktijk vorm te kunnen geven.

Studio IR gespecialiseerd is in particuliere woningbouw en biophilia. Onze ontwerpen omvatten nieuwbouwwoningen en het updaten van verouderde woningen naar wooncomfort van deze tijd.

Sinds een aantal jaar vullen Ilse en Lydia elkaar aan bij projecten waar biomimicry en biophilia centraal staat.


Lydia Fraaije

Founder van de biomimicry academie en Biomimicry en Biophilic architect. Sinds 2006 werk ik met Biomimicry en binnen dat vakgebeid met Biophilia. Met biomimicry leren we van de 3,8 miljard jaar R&D van de natuur. Omdat we zelf natuur zijn is de connectie met de natuur gezond voor lichaam en geest. Als je jezelf de tijd geeft om daar een keer bij stil te staan, wordt duidelijk hoe makkelijk we deze connectie maken en hoe sterk deze is. Deze connectie versterken en 'weer terugvinden' en anderen helpen deze te vertalen naar betekenisvolle ontwerpen is een van de belangrijkste redenen om samen met Laura deze cursus te verzorgen.Key take aways

• Introductie in biophilic design

• Hoe maak je gezonde en betekenisvolle ontwerpen? • Wat is mijn biophilic businesscase?

• Ervaar het 'nemen van een bos bad'

• Versterk je intrinsieke motivatie en visie

• Leer met een perspectief naar de natuur te kijken

• Vindt direct toepassingen in jouw praktijk!

• (re)connect Download een gedetailleerde omschrijving hier


7 december 2022

09.00 am - 16.30 pm


Locatie: Biomimicry Academie, Klaverblad 13, Boxtel


Kosten: € 495,- excl. BTW


Aanmelden kan hier:

Deelnemen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze events? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Geef duidelijk aan voor welk event u zich wilt aanmelden. U krijgt van ons een bevestigingsemail met aanvullende informatie en de betaallink (indien van toepassing.


Participate?

Are you interested in one of our events? Then sign up using the form below. Indicate clearly for which event you want to register. You will receive a confirmation email from us with additional information and the payment link (if applicable).